Forta ASIA

Societatea noastra va furnizeaza muncitori din ASIA pentru intreprinderea d-voastra.

Forta ASIA

Rezolvam formalitățile necesare pentru emigrare și imigrare

Serviciile noastre

      Procesul accesarii fortei de munca din Asia este unul complex si dificil de abordat fara o consiliere calificata. Apelati cu incredere la noi si veti vedea rezultate concrete in cel mai scurt timp. Obtinem pentru dvs. toate documentele necesare procesului de accesare a fortei de munca din Asia care sa corespunda cerintelor dumneavoastra, sens in care va asiguram urmatoarele servicii:

Consultanta si asistenta pentru stabilirea profilului angajatului ideal

Consultanta si asistenta pentru stabilirea profilului angajatului ideal, care sa corespunda cel mai bine nevoilor dumneavoastra. La acest moment stabilim impreuna cu dumneavoastra cerintele pe care trebuie sa le intruneasca angajatii de care aveti nevoie, respectiv calificarea, experienta, varsta, durata contractuala, numarul angajatilor necesari pentru eficientizarea activitatii dumneavoastra si transmitem aceste date agentiilor de recutare asiatice locale ce ne sunt partenere.

Redactarea fisei postului

Redactarea fisei postului pentru fiecare din angajatii asiatici pe care doriti sa ii angajati, precum si a organigramei societatii dumneavoastra, acte necesare pentru indeplinirea formalitatilor ulterioare.

Selectia viitorilor muncitori

Selectia viitorilor muncitori, procedura pe care o vom realiza impreuna cu agentiile de recutare asiatice locale ce ne sunt partenere. Selectia va fi una riguroasa, in concordonata cu solicitarile si nevoile dumneavoastra. Ulterior selectiei veti primi CV muncitorului strain si veti avea deasemenea posibilitatea sa il intervievati personal prin mijloace de comunicare audio-video. Dupa stabilirea candidatilor selectati se semneaza oferta ferma de angajare cu acestia.

Intocmirea dosarului

     Intocmirea dosarului pentru obtinerea avizului de munca de la Oficiul Roman de Imigrari pentru fiecare muncitor selectat in parte. Ne ocupam de intocmirea tuturor formalitatilor necesare obtinerii avizului de angajare, urmand ca in numele dumneavoastra sa obtinem adeverinta ca nu aveti datorii la ANAF, adeverinta de la AJOFM, certificat constatator de la Oficiul Registrului Comertului, indeplinind si formalitatile de publicitate necesare pentru obtinerea acestor documente.

Traducerea si legalizarea tuturor documentelor necesare

Traducerea si legalizarea tututor documentelor necesare si expedierea acestora in tara de provenienta a viitorului angajat in vederea obtinerii vizei de lunga sedere in scop de munca. Aceasta se elibereaza pentru o perioadă de 90 de zile, in baza avizului de munca obtinut de angajatorul din Romania, strict pentru un cetatean străin

Efectuarea formalitatilor pentru obtinerea permisului de sedere

Efectuarea formalitatilor pentru obtinerea permisului de sedere pentru fiecare dintre muncitorii straini angajati, procedura deosebit de importanta pentru ca avizul de munca si viza de lunga sedere nu sunt suficiente pentru ca angajatul strain sa-si desfasoare activitatea pe toata durata contractuala. Formalitatile pentru obtinerea permisului de sedere trebuie efectuate cu cel puțin 30 de zile înainte de expirarea dreptului de sedere acordat de viza.

Asistenta la sosirea angajatilor straini in Romania

         Asistenta la sosirea angajatilor straini in Romania, preluarea acestora si prezentarea lor la locul de munca.

Conditii obligatorii 

pe care angajatorul trebuie sa le indeplineasca pentru a accesa forta de munca din strainatate

 1. Angajatorul are achitate la zi toate obligatiile catre bugetul de stat.
 2. Angajatorul nu a fost sanctionat pentru nedeclararea muncii sau pentru angajari ilegale in ultimele sase luni anterioare depunerii cererii pentru lucratorii permanenti, sezonieri, stagiari, transfrontalieri sau inalt calificati, respectiv trei ani pentru lucratorii detasati si ICT.

Intrebari frecvente

Gasiti in partea dreapta raspunsul la o parte din intrebarile legate de accesarea de forta de munca din ASIA -Vietnam 

Cat dureaza finalizarea actelor pentru aducerea de muncitori din ASIA ?

TERMENUL DE FINALIZARE a procedurii de recrutare pentru muncitorii calificati si necalificati din Asia este de aproximativ 3 luni.

Poate un muncitor sa plece la alta firma din Romania ?

Avantajul major de a angaja un muncitor din Asia este faptul ca acesta are permis de lucru din partea autoritatilor pentru a lucra doar in firma dumneavoastra.

Cat dureaza procesul recrutarii de personal din Asia?

Procesul recrutarii dureaza 90 de zile de la data semnarii anexei contractului in care sunt mentionate persoanele selectate de angajator, conditiile de munca si de cazare.

Care sunt costurile cu muncitorii straini din ASIA?
 • Costurile cu diferitele avize si acte necesare aducerii in tară a personalului.
 • Costurile cu traducerea si legalizarea actelor, taxe postale si pentru indeplinirea procedurilor de publicitate.
 • Costurile cu cazarea și masa. Trebuie sa luati în calcul ca va trebui sa asigurati cazarea intr-o locatie corespunzatoare, cat si 3 mese pe zi.
 • Costurile cu biletul de avion spre Romania si retur la sfarsitul perioadei contractuale.
 • Salariul net oferit. In functie de oferta dvs, interesul angajatilor pentru oferta dvs. poate fi mai mare sau mai mic, ceea ce inseamna ca aveti mai multe sau mai putine optiuni de alegere.
Ce conditii obligatorii trebuie sa indeplineasca angajatorul pentru a accesa forta de munca din strainatate ?

Conditii obligatorii pe care angajatorul trebuie sa le indeplineasca pentru a accesa forta de munca din strainatate:

 • Angajatorul are achitate la zi toate obligatiile catre bugetul de stat.
 • Angajatorul nu a fost sanctionat pentru nedeclararea muncii sau pentru angajari ilegale in ultimele sase luni anterioare depunerii cererii pentru lucratorii permanenti, sezonieri, stagiari, transfrontalieri sau inalt calificati, respectiv trei ani pentru lucratorii detasati si ICT.
Care sunt pasii in angajarea de personal din ASIA ?
 • Semnarea contractului;
 • Intocmirea profilului candidatului si a fisei postului;
 • Selectia viitorilor angajati prin agentia noastra in Vietnam;
 • Semnarea contractului de angajare conform legislatiei in vigoare si a fisei postului;
 • Obtinerea in numele companiei a tuturor documentelor necesare;
 • Intocmirea dosarului si depunerea lui in vederea obtinerii Avizului de Munca;
 • Expedierea Avizului de munca in Vietnam sau tara de provenienta a angajatului si obtinerea Vizei de Lunga Sedere in scop de munca;
 • Sosirea angajatului;
 • Obtinerea Permisului de Sedere Temporara in Romania.
Cum se poate organiza o proba de lucru/cum se desfasoara interviul online inainte de a alege muncitorii?
 • Interviurile si probele de lucru se pot desfasura online prin intermediul videocall-urilor. Muncitorii vor fi programati la sediul companiei de recrutare vietnameze si vor fi pe rand filmati/ testati la fata locului online. De asemenea, angajatorul roman se poate deplasa la sediul recrutorului vietnamez, dacă doreste.
Ce se intampla daca contractul se incheie din culpa angajatului?
 • Inlocuim gratuit persoana.

Cere mai multe detalii…

Timisoara, Giroc

0770.539.510

contact@forta-asia.ro